Karga Landskap av fotograf Claes Grundsten

Vår svenske naturfotograf Claes Grundsten håller i dagarna sin utställning "Karga Landskap". Claes som skrivit många böcker där han visar upp sina fina bilder från sina resor och vandringar runt om i världen, har fått mycket bra respons på sin senaste utställning. Och det är kanske inte så konstigt. Han har en fantastisk förmåga att fånga ögonblicksbilder av vår omvärld, med både djup och känsla. Det inser man också när man får ta del av Claes fina böcker och fotografier.

Claes fjällbild pryder nya tusenlappen

Att Claes är en erkänd fotograf råder det ingen tvekan om. Efter 20 år som frilansfotograf med specialitet på landskap och fjäll, har nyligen Riksbanken hört av sig och vill använda hans fina bilder till att pryda den nya tusenlappen. Bilden ska visas tillsammans med Dag Hammarsköld, som precis som Claes, var en hängiven fjällvandrare. Bilden är tagen 1998 i nationalparken Sarek, som är en av Sveriges största och mest orörda naturer.

Ramar från Alldo

Det är extra kul att vi på Alldo har fått den stora äran att pryda hela utställningen med ramar. Det är ramar som inte skäms för sig. Claes har valt den svensktillverkade listen Classic Folk White. En klassisk, rundad och behaglig allmogevit ramlist med mjuka former. En list som ger en mycket bra kontrast mot naturfotografierna, som har mycket liv i sig. Alla ramar levererades med passepartout från Neilsen, spärr och bakstycke, samt två millimeter tavelglas.

Video med Claes Grundsten om uställningen

Mer om Fotograf Claes Grundsten

Claes webbsida hittar du på adressen www.claesgrundsten.se och hans blogg på grundstensfotoblogg.blogg.se. Böcker med Claes vackra fotografier hittar du bland annat på Adlibris.

Alla artiklar »