Läsvärda artiklar

Här hittar du våra intressanta och läsvärda artiklar. Här kan du läsa om lyckade projekt med ramar, nyheter, möta våra kunder, få tips och idéer samt inspiration.

Kunder

Anki Lööw och hennes vackra kärleksbaggar

Anki Lööw är en erfaren konstnär från Degerfors i Värmland, född 1968. Hennes signum är den lilla kärleksbaggen. Här kan du läsa mer om henne och hennes fina konst.
Anki lööw och hennes vackra kärleksbaggar »

Next Stop Soviet med fotograf Lasse Persson

År 1989 reste Örebrofotografen Lasse Persson till dåvarande Sovjetunionen för att fotografera och dokumentera den stora manifestationen Next Stop Soviet. En manifestation som gick i fredens och den kulturellas tecken. En manifestation som slutade med kravaller.
Next Stop Soviet med fotograf Lasse Persson »

Virkad bonad monterad på stor kilram

Roger och Bibbi på Bironi AB i Norrköping, kontaktade oss för en större kilram, till ett nytt projekt de hade på gång. Utmaningen var att montera en jättestor virkad bonad, på en stor kilram, med plexiglas framför.
Virkad bonad monterad på stor kilram »

Vernissage i Trosa med Susanne Laan

Vår målande kund och verksamma konstnär Susanne Laan, har nyss haft en mycket lyckad vernissage i Trosa. Den ägde rum mellan den 15:e och 16:e mars 2013.
Vernissage i Trosa med Susanne Laan »

Rama in skivomslag i tavelramar

Vi fick ett glatt mail från Nils-Gunnar som var väldigt nöjd med sina ramar för vinylskivor. Det både värmer och är väldigt kul.
Rama in skivomslag i tavelramar »

Lyckat resultat med kilramar

Vi fick ett mejl för ett tag sedan från en stolt Sorina Muresan i Västra Frölunda, som spänt upp målningar på kilramar alldeles själv. De hänger snyggt över soffan i vardagsrummet. Sorina skriver att det var lite trixigt men att resultatet blev kanon och att hon är jättenöjd med vad hon åstadkommit.
Lyckat med kilramar »

Tolv situationer av fotograf Gabriel Bjerner

Inför utställningen som varade den 31 maj till 2 juni 2013 fick vi på Alldo äran att göra riktiga inramningar till fotograf Gabriel Bjerner, Stockholm. Utställningen gick av stapeln på Galleri Kocks, Kockgatan 18 i Stockholm.
Tolv situationer av fotograf Gabriel Bjerner »

Karga Landskap av fotograf Claes Grundsten

Vår svenske naturfotograf Claes Grundsten håller i dagarna sin utställning "Karga Landskap". Claes som skrivit många böcker där han visar upp sina fina bilder från sina resor och vandringar runt om i världen, har fått mycket bra respons på sin senaste utställning.
Karga Landskap av fotograf Claes Grundsten »

Maria Burlin ramar in en oval spegel

Ibland får vi bilder på ramar och färdiga inramningar från våra kunder. Bilderna bara dimper ner helst spontant i vår inkorg, helt utan förvarning, och det är verkligen jätteroligt. Den här gången är det en stor oval fotoram som fått en spegel monterad.
Maria Burlin ramar in en oval spegel »

Inspiration

Inspiration med tavlor och ramar i vardagsrum

Bilder är alltid inspirerande när det kommer till heminredning, design och möbler. Här visar vi nio bilder med tavlor och ramar på väggarna.
Inspiration med tavlor i vardagsrum »

Tips

Det här kan du göra med en måttbeställd passepartout

Här berättar vi alla de saker du kan göra med dina bilder, tillsammans med en måttbeställd passepartout, och det är faktiskt en hel del.
Det här kan du göra med en måttbeställd passepartout »

Rama in dina bilder helt själv

Med våra BTO-ramar kan du äntligen komponera ihop din egen ram, i dina egna önskade storlekar. Välj bara bredd och höjd direkt i webbshoppen, så fixar vi resten. Ramen levereras klar att använda med tavelglas, syrafritt bakstycke och hänge för vägg.
Rama in helt själv »

Perfekta hörn på dina svarta ramar

Här ger vi ett litet tips på hur du får perfekta hörn med dina svarta tavelramar. När ljust träslag möter en svart färg, kan den skarpa kontrasten avslöja fula ljusa linjer i hörnet på din ram.
Perfekta hörn på dina svarta ramar »

Falsdjup på tavelramar

I det här inlägget visar vi kort vad som är falsdjup, och hur det kan se ut med olika saker monterade i ramen.
Falsdjup på tavelramar »

Viktigt vid inramning av värdefull konst

Ibland får vi frågor om att rama in mycket värdefull konst, eller mycket värdefulla bilder av olika slag. Vi rekommenderar aldrig i första hand, att man gör det på egen hand. Anledningen är att det finns mycket man ska tänka på.
Inramning av värdefull konst »

Kunskap och fakta

Var rädd om dina tavlor och din konst

Många har värdefull konst hemma. Det finns flera saker som kan göra för att förlänga livslängden på dessa. Var rädd om dina inramade bilder.
Var rädd om dina tavlor och din konst »

Syrafri passepartout och syrafritt papper

Om du är rädd om det du ramar in, eller om det är värdefull konst, är det mycket viktigt att använda syrafria material. De ska dessutom vara arkivbeständiga. Läs mer om vad det innebär att material som passepartout, bakstycke och kartong är syrafri.
Om syrafri passepartout och papp »

Om ramens falsmått

Falsmåttet är storleken på din ram. Man utgår alltid från dessa mått när man beställer ramar. Därför är det viktigt att veta och känna till alla falsmått som t.ex. falsbredd, falshöjd, falsdjup och falsbotten.
Lär dig vad falsmått är »

Lär dig mer om ramar

I denna guide har vi samlat en del ramkunskap. Att kunna och känna till ord, begrepp och olika delar av en ram, kan vara nödvändigt för att lyckas med sina projekt. Läs mer om ramar här.
Kunskap om ramar »

Vanliga pappersstorlekar och fotostorlekar

I den här guiden kan du läsa om de mest förekommande storlekarna på papper för utskrifter, och för fotografier. Dessutom om F-formatet, som är vanligt för konstverk, som till exempel akvarellpapper.
Pappersformat och fotostorlekar »

Design och inredning

Så väljer du rätt ram för din heminredning

Det finns en del saker man kan tänka på för att få bästa möjliga harmoni mellan tavlans motiv, ramen och heminredningen. Här tipsar vi dig för bästa resultat.
Välj rätt ram för din heminredning »

Använd alltid en passepartout för bästa resultat

Genom att använda en passepartout får din inramade bild att synas ännu bättre. Den framhävs på ett mycket kostnadseffektivt sätt, och hela inramningen blir mycket exklusivare.
Använd alltid passepartout för bästa resultat »