Virkad bonad monteras på stor kilram

Stor kilram med virkad bonad av Bibbi och Roger

Roger och Bibbi på Bironi AB i Norrköping, kontaktade oss för en större kilram, till ett nytt projekt de hade på gång. Utmaningen var att montera en jättestor virkad bonad, på en stor kilram, med plexiglas framför.

Virkad bonad av Susanne Andersson

Den stora virkade bonaden är gjord av Susanne Andersson, från Gamlebyn i Vånga (utanför Norrköping). Tavlan föreställer Leonardo da Vincis "Nattvarden". Susanne satte igång arbetet med att skapa detta mästerverk, som mäter hela 220x120 cm. Bonaden är gjord i en teknik som kallas filétvirkning. Vid första advent lade hon upp 559 maskor, och drygt tre månader, 151 varv och 80 timmars koncentrerad arbetstid senare, överlämnades denna pampiga, virkade bonad till Vånga församling på skärtorsdagen 2015.

Montering på stor kilram

Roger och Bibbi på Bironi monterade verket på en svart underduk, som spändes upp på en stor kilram av typen Pine Pro 70. En stavlimmad proffsmodell för krävande uppgifter. Detta gjorde att den vita bonaden framhävdes, då den vita bonaden fick en stark kontrast mot den svarta underduken. Genom att montera en skyddande plexiglasskiva framför, fick man även en blank yta som gav lyster år bonaden. Mycket effektfullt slutresultat.

Alla artiklar »