Akrylglas (Plexi) för ramar

Akrylglas är perfekt till inramningar. Speciellt till större ramar, då det inte är lika skört som vanligt glas. Akrylglas kallas även för akrylplast och för varumärkesnamnet Plexi (Plexiglas, tillhörande Evonik Röhm GmbH). Här kan du själv välja storlekar med våra måttbeställda akrylglas. Dessutom har vi en stor uppsättning standardstorlekar för att du snabbt ska kunna hitta det du söker.

Bra att veta om akrylglas

Akrylglas kan till skillnad från riktigt glas bli lättare repigt. Därför är det viktigt att inte torka akrylglaset med torrt papper. Använd istället en mjukt fuktad trasa. Då akrylglas är en plast (polymetylmetakrylat, PMMA) kan det bli laddat med statisk elektricitet. Detta gör att damm kan dras till mot akrylglaset. Använd i så fall en vanlig dammvippa för att damma av tavlan.

Akryglas är perfekt till ramar

Akrylglas är speciellt bra till stora ramar. Det är lättare än glas och inte lika skört. Dessutom brukar man använda akrylglas i ramar som ska hänga publikt. Det beror på att skaderisken inte är lika stor som med riktigt glas. Det är dessutom tåligare och klarar hårdare behandling än tavelglas.

Filter
Fallande ordning

2 produkter

Per sida
Visa som Rutnät Lista
Filter
Fallande ordning

2 produkter

Per sida
Visa som Rutnät Lista