Måttbeställda ramar

Med våra populära måttbeställda ramar kan du få ramar i helt egna mått och storlekar. Du monterar själv ihop din tavelram. Det här skapar mycket möjligheter för dig som kund. Tekniken kallar vi för Dynaframe och gör att vi kan tillhandahålla ett ofantligt stort utbud av olika storlekar på våra ramar. Dessutom är det kul och inspirerande när möjligheterna blir så många som med våra ramar.

Enormt utbud av storlekar

Vad sägs om drygt 28 000 olika storlekar av varje ram? Det är vad vi får fram om vi tar 170 olika bredder och multiplicerar med 170 olika höjder. Om vi sedan multiplicerar detta med över 80 olika modeller, kan vi säga att vi har drygt 2 300 000 miljoner olika ramar i vårt sortiment. Det är vad vi tillhandahåller idag och nya modeller och profiler tillkommer hela tiden. Förutom de längderna du hittar här i butiken, kan vi ta fram ännu längre lister för ännu större ramar om det behövs. Kontakta oss gärna för mer information om stora ramar.

Billigare och miljövänligare

Då ramen kan skickas hem till dig omonterad i delar, blir frakten billigare. Anledningen är att den tar mindre plats. Ju mindre plats den tar, desto fler kan skickas på samma lastbil, vilket är bättre för miljön.

Fler möjligheter

Nu kan du rama om dina gamla tavlor utan att behöva leta udda storlekar. Du kan också rama in vilken målning som helst, oavsett storlek. Du behöver inte anpassa dina väggkreationer efter bestämda mått. Eller varför inte rama in till platt-TV, projektorduk eller iPad. Möjligheterna blir nästan oändliga. I vår guide om att rama om en gammal tavla i en helt ny ram, visar vi hur det kan gå till.

Enkel montering med Dynaframe

Det är mycket enkelt att själv montera ihop sin ram med Dynaframe. I våra monteringsanvisningar kan du läsa hur det går till. Monteringen görs med kilar i nylon som du själv pressar i varje hörn från baksidan.

Måttbeställt akrylglas

Vi erbjuder våra kunder måttbeställda akrylglas, där du själv kan välja dina egna mått och storlekar. Det här skapar fler möjligheter för dig som kund, när du behöver ett skyddande glas till dina inramningar eller tavlor. Det är dessutom lättare och säkrare att hantera.

Enklare med akrylglas

Att rama in konst, bilder eller fotografier med akrylglas har många fördelar. Det är väger inte lika mycket som riktigt glas, och är inte lika skört. Det gör akrylglaset mycket lättare, säkrare och billigare att skicka på posten, jämfört med riktigt glas. Speciellt om det är större glasskivor. Dessutom skyddar akrylglaset din bild genom att förhindra damm och smuts. Om man ska rama in en plansch, affisch eller poster, behöver man akrylplast eller riktigt glas. Akrylglaset trycker bilden plan och fint mot bakstycket. Här kommer akrylglaset till sin rätt, då det ofta är svårt och dyrt att skicka riktigt planglas i storlekar över 50x70 cm som paket.

Bra att veta om akrylglas

Det finns några saker som kan vara bra att veta om akrylglas. En sak är att akrylglaset är lite känsligare för repor än riktigt glas. Det kan även bli laddat med statisk elektricitet, och därför dra till sig damm. Akrylglaset är tillverkat av Polymetylmetakrylat (PMMA) och är vanligt som fönster i bland annat flygplan. Polymetylmetakrylat är känslig för aceton, syror och klorerade kolväten som kloroform. Andra vanliga namn för akrylglas är Plexiglas, Bonoplex och Perspex (namn på varumärken).

Måttbeställda passepartouter

Vi erbjuder våra kunder möjligheten att beställa måttanpassade passepartouter i egna storlekar. Det här skapar många fler möjligheter för dig som kund och dina bilder. Tidigare har du kanske varit tvungen att anpassa dina bilder efter ett standardmått på en passepartout, eller kontaktat en professionell rammakare. Nu kan du istället välja dina egna mått på din passepartout.

Fler möjligheter med måttbeställda passepartouter

Möjligheten att köpa dina passepartouter i helt egna mått och storlekar, gör att du inte behöver anpassa dina bilder efter vanliga standardmått. Det här ger dig mycket större valfrihet med dina bilder och inramningar. En uppgift för din passepartout är att framhäva den bild du ramar in, och nu får du möjligheten att göra det med ännu fler av dina bilder. Tillsammans med våra ramar i valfria mått, kan du få dina bilder precis som du själv vill.

Alltid hög kvalité och syrafritt material

Alla våra passepartouter i egna storlekar tillverkas uteslutande av 100 procent syrafria material. Det gör att du alltid kan vara säker på att få en säker och branschriktig passepartout för dina bilder. Alla inköp görs endast från kända tillverkare och leverantörer som till exempel Canson, Colourmount och Daler Rowney. Kontakta oss gärna för dagsaktuell leverantör av passepartout.

Måttbeställda bakstycken

Med våra syrafria och måttanpassade bakstycken kan du snabbt och enkelt rama in dina bilder. Det skapar fler möjligheter, och du kan alltid vara säker på att kunna rama in dina bilder, oavsett storleken på din ram eller bild.

Syrafria bakstycken

Alla våra bakstycken är givetvis helt syrafria. De är i flera lager där en sida är syrafri. Den syrafria sidan har en ytvikt på 450g per kvadrat och tjockleken är på 0,4 millimeter. Det här gör att du inte behöver oroa dig för om våra bakstycken kan skada dina värdefulla bilder eller konstverk.

Bakstyckets uppgift

Bakstycket har flera uppgifter i en inramning. Det ska skydda bilden samt förhindra att damm och smuts når dina motiv. Det ska ske på ett säkert sätt genom att bakstycket också vara 100 % syrafritt. Dessutom ska bakstycket hålla allt på plats i ramen. Trycket från glas ska också göra att bakstycket kan hålla emot alla delar i inramningen, och göra din bild plan och fin. Oavsett om bilden ligger dikt mot glaset eller har en passepartout. Sammantaget är alltså bakstycket en mycket viktig ingrediens i din inramning tillsammans med alla andra delar.