Vernissage i Trosa med Susanne Laan

Susanne Laans vernissage gick av stapeln i den lilla och pittoreska staden Trosa, där Susanne är verksam. Trosa som ligger i Södermanland, är känd för att attrahera konstnärer från hela Sverige. Vernissagen ägde rum i inredningsbutiken La Petite Mansion, i Trosa.

Bilder från vernissagen

Nu har vi fått bilder från utställningen på Susannes konst. Gemensamt för all konst, är att alla tavlor har svensktillverkade måttanpassade ramar med Dynaframe-teknik. All konst var målad på pannå, ett skivmaterial i trä, och monteringen av ramar hade gått både snabbt och enkelt. Susanne ringde till oss för att berömma. Verkligen jättekul, så det tackar vi varmt för. Flera av hennes tavlor såldes och Susanne planerar redan inför nästa visning och vernissage i Trosa.

Vernissage ett konstigt ord?

Ordet vernissage kommer från franskans ord för fernissa, nämligen "Vernis". Fernissa eller vernis är ett skydd och lack som målas över hela tavlan. När utställningarna skedde var ofta alla målningar helt nygjorda, och det luktade fernissa i hela utställningslokalen. Därför har vi fått ordet "vernissage" för premiärer eller nyöppnande av utställningar med målad konst.

Alla artiklar »