Lyckat resultat med kilramar

Vi får ofta frågan om det är svårt att själv spänna upp tyg på kilramar. Vi skulle svara nej på den frågan, men visst kan det kännas lite ovant första gången, och det finns lite att tänka på. Fördelarna med att använda kilramar många. Bland annat är det lätt att fästa tyget. Du gör det genom att skjuta klammer genom tyget och in i träet. Det är också mycket lättare att efterspänna och sträcka tyget med kilarna i hörnen, och snabbt få en snygg och slät yta. Dessutom blir det lättare att rama in den i en tavelram.

Kilramar på väggen över soffan

Sorina som är från Göteborg har nyss sålt sin lägenhet. Hon tog därför några fina bilder på lägenheten för att använda i sin annons. Detta var första gången hon provade på att spänna upp tyg på kilramar. Resultatet blev perfekt, första gången. Detta trots att hon inte hade några förkunskaper. Hon var så glad för resultatet, att hon skickade oss några bilder, som visar hennes fina uppspända kilramarna på väggen. Alla tre uppspända målningar hänger nu fint över soffan.

Kort om kilramar

Kilramar kan röra sig i hörnen. Med små kilar kan man tvinga isär hörnen. På detta sätt kan man snabbt och enkelt spänna tyget plant och fint. Det är bra om tyget tappar sin spänst efter en tid, vilket är vanligt. Alla våra kilramar kommer från svensk skog, och är hyvlade och tillverkade i Sverige. För tips om hur man spänner upp kilramar, se gärna vår nya guide om att spänna upp kilramar. Vi tackar Sorina för hennes fina bilder och hoppas att försäljningen av lägenheten gick bra!

Alla artiklar »