Montera bilder i ramar med Push Mate

Push Mate är ett litet verktyg som underlättar när du ska göra inramningar och montera bilder i dina ramar. I den här guiden visar vi hur lätt och snabbt du får samma resultat som proffsen, när du ramar in bilder med Push Mate.

Montera enklare med Push Mate

Push Mate gör det enkelt för dig att montera saker i ramar. Med små stift av stål håller man alla delar på plats i ramen. Resultatet är snyggt och proffsigt. Att monteringen är väldigt enkel gör inte saken sämre. Ett mycket omtyckt och uppskattat verktyg bland våra kunder.

Steg för steg

1. Ramdelarna som ska monteras

Delarna som ska monteras i tavelramen
I vår guide med Push Mate har vi valt att rama in en litet foto i en brun träram. Alla delarna är upplagda på bordet och nu behöver vi bara vår Push Mate och stift.

2. Lägg ihop delarna i rätt ordning

Lägg ihop delarna i rätt ordning
Lägg ihop dina delar i samma ordning som de ska ligga inuti ramen. Först glas, sedan eventuellt passepartout, fotografiet och sist bakstycket. Lägg sedan delarna i ramens fals.

3. Skjut in stiften i ramen

Skjut in stiften i ramen
Driv nu in stiften med din Push Mate som bilden visar. är det ett hårt träslag kan du behöva ge lite extra kraft. Låt stiftet trycka lätt mot bakstycket och gunga lite fram och tillbaka medan du driver in stiftet med handkraft. Var försiktig och vaksam på om du slinter så du inte skadar dina händer eller tavlan.

4. Baksidan på ramen färdig

Baksidan på ramen färdig
På några minuter har du fått samma resultat som proffsen. Din bild och ditt innehåll i ramen sitter fast både säkert och snyggt. Avståndet mellan stiften bör vara runt tio centimeter. är det lite större inramningar kan du ha stiften ännu tätare.

5. Inramning och montering färdig

Inramning och montering färdig
Din inramning är klar och innehållet i ramen sitter fast säkert och snyggt. Om det är värdefulla bilder, foton eller kanske konstverk, rekommenderas du försegla baksidan med syrafri tejp för att hålla rök, damm och smuts borta, som faktiskt kan tränga igenom under årens lopp.

Alla guider »