Vi ramar in en digital fotoram

I den här guiden visar vi med några enkla steg hur en digital fotoram ramas in. Inramningen görs med våra ramar som du kan få i egna mått. Genom att rama in den digitala fotoramen skapar du en fantastiskt fin och levande tavla på din vägg hemma. Garanterat omtyckt och iögonfallande bland dina vänner och bekanta.

Digital fotoram med ram

När du ramar in din digitala fotoram får du en häftig inramning som garanterat drar blickarna till sig. Det är dessutom enkelt och du får snabbt ett mycket proffsigt resultat. Sedan kan du visa vad du vill med stil och finess. Oavsett om det är semesterbilder, vänner eller familj. Namnet digital fotoram skulle egentligen haft ett mer passande namn, som kanske digital fotoskärm. För det är först nu som din digitala fotoskärm, blir en helt äkta digital fotoram. Guiden är tänkt att ge dig idéer och inspiration för ett eget projekt.

Steg för steg

1. Val av digital fotoram

Din digitala fotoram
Välj en digital fotoram som har en liten radie i hörnen. Har den för stor rundning på hörnen, kan man ha otur och se igenom ramen i hörnen. Med liten radie och spetsigare hörn på din digitala fotoram, kan du vara säker på att få ett bättre resultat. Bra är också om din fotoram är ren och platt på baksidan, då det underlättar monteringen. I denna guide har vi valt en 7 tum stor Spectra Electronics DPF-7 från Teknikmagasinet med artikelnummer 480356.

2. Val av måttanpassad tavelram

Val av måttanpassad tavelram
Bland våra måttbeställda tavelramar letar du fram en ram du tycker om. I vårt exempel har vi valt en bred, grov och maffig guldlist med antik guldpatina. Det ger oss en vulgär inramning som kommer att synas på väggen. Ramen monteras med Dynaframe och du kan välja de mått du önskar. Mät din digitala fotoram noga, och välj sedan en noggrannhet som är minst två millimeter större, än din digitala fotoram. Läs gärna mer om beställningar och falsmått.

3. Montera ihop ramen

Montera ihop ramen
Ramens delarna monterar du ihop som det står beskrivet i våra monteringsanvisningar för måttanpassade ramar. Precis som alltid görs monteringen tillsammans med lite trälim, där du först gör två lika delar som ser ut som bokstaven (L). I detta exempel har vi dock skjutit ihop ramen i en spikmaskin då det sparar tid.

4. Montering med fjäderbleck

Montering med klips
Vi har valt att sätta fast vår digitala fotoram i tavelramen med fjäderbleck. Beroende på val av ram och hur din digitala fotoram ser ut, kan du behöva göra på ett annat sätt här. Om din digitala fotoram kommer lite längre ned i falsen, kan den häftas fast med häftpistol i kanten på ramen, eller ännu enklare med en Fletcher Push Mate.

5. Montering klar i ramen

Montering klar i ramen
Om falsdjupet på ramen är marginellt lägre än djupet på din digitala fotoram, kan du med fördel välja fjäderbleck som trycker ned innehållet i ramen. Här kan du se det färdiga resultatet.

6. Inramning klar för väggen eller bordet

Inramning klar för väggen eller bordet
Den digitala skärmen är nu en genuin digital fotoram. Ett fantastiskt resultat som är klar för att visa bilder på väggen. På samma sätt kan man även rama in en platt-tv (LCD eller plasma) eller iPad.

Alla guider »